Jdi na obsah Jdi na menu
 


LAVINA PL 800

LAVINA PL 800

 

LAVINA PL 800 začala brázdit svahy našeho lyžařského areálu v roce 1983. K jejímu převzetí došlo 19.7.1983. Předával tehdejší výrobce BESKYDSPORT.
V  roce 2011 - 2012 se nám povedlo díky sponzorskému daru firmy PETAINER  rolbu zprovoznit. Stala se naším dalším členem vozového parku. Byla nutná výměna pásových brzd, pneumatik a dalších drobných technických prvků nutných k jejímu zprovoznění. Navázali jsem spolupráci a výrobcem KOVOSPORT Třinec, který nám poskytl odbornou a velice ochotnou pomoc při její opravě.

Strojovna byla dílem fa.Beskydsport.Byla složena snad ze všech možných automobilových značek,které se v té době pohybovaly po našich silnicích.Motor byl z rumunského Ára,ovládací páčky ze Škody 100,otáčkoměr z Žigulíka,voltmetr z UAZu,hydraulické ovládací prvky z LIAZu.Výhodou byla jednoduchost a v podstatě i spolehlivost.Drobné opravy se daly provádět i na svahu.Ostatně když si postavila hlavu,že nepojede,tak stejně nebyla jiná možnost,protože odtáhnout se jednoduše nedala.

Kompletní úprava našeho lyžařského střediska trvala 4 až 5 hodin.Při větších návalech sněhu to znamenalo vstávat ve 3 hodiny ráno, válcování, cesta do práce a po večerním lyžování opět na svah. Přesto to mělo své kouzlo, kdy se světlomety prodíraly hustým sněžením, teplo v kabině a okolo naše krásná zasněžená krajina.

V roce 2013 jsme se díky sponzorům pustili do repase naší rolby >> odkaz na proměnu <<

 

Náhledy fotografií ze složky LAVINA PL 800